omakohtainen kertomus peliriippuvuudesta,sekä sen

Uusi Oma Blogi -sivusto

RAY suojelkaa lapsianne.

on 26.8.2013

huomenta.tästä starttaa kolmas päivä pelaamatta.oon pitkään miettinny miten ehkäistä peliriippuvuutta. yksi asia on ainakin varma mikä aiheuttaa ihmisille peliriippuvuutta jo alle 18 vuotiaana.tämä on RAY,raha automaatti yhdistys. kuten aikaisemmin kirjoitin, niin minun pelaaminen alkoi jo 6 vuotiaana, kun pelasin ray:n hedelmä peliä.sen pitäisi olla kielletty alle 18 vuotiailta, mutta tuolloin ei sitä paljoa valvottu.voin kuvitella kuinka monen muun nuoren elämä on mennyt pilalle pelikoneitten takia.

nykyisin on tuo valvonta ehkä pikkuisen parantunut, mutta siltikin on aina jossain jokin pelikone mitä pääsee alaikäinen hakkaamaan ilman valvontaa. minusta tälle asialle tulisi tehdä jotain.esimerkiksi sallia vain kortilla pelaaminen ja automaatti tunnistaisi visakortin kautta ihmisen iän.tällöin ei olisi alaikäisillä mitään saumoja pelata. noin 7 vuotta sitten asuin kaupungissa ja monesti näin noin 10 vuotiaita samoja poikiatuskastuneina hakkaamassa pelikoneita, sääliksi kävi tuolloin niitä poikia.

ihan oikeasti kun miettii ray:n toimintaa kuinka paljon ne vuodessa tahkoaa rahaa PELIRIIPPUVAISILTA, sekä kaikilta muilta ihmisiltä,niin onhan ne ihan huikeita summia. tämä on suurta raha ahneutta.voisivat oikeasti ruveta miettimään parempiaehkäisy menetelmiä nuorten hyväksi.

jos pienenstä pitäen oppii huonoille tavoille,että pelaa kaikki rahat johonkin hedelmäpeliin,niin kuvitella voi mitä tapahtuu ku täyttää 18 vuotta.heti on pikavipit kuvioissa,ja talous asiat menee päin mäntyä.

RAY on suomenvaarallisin peliriippuvuuden tuottaja,sekä veikkaus hyvänä kakkosena,koska myyvät arpoja ynms ALAIKÄISILLE.

jos sinulla on omia lapsia,kehoitan ajoissa ruveta tutkiskelemaan onko heillä kenties peliriippuvuutta,jos sitä ilmenee kannattaa puuttuia siihen samantien.sitä aikaisemmin sen parempi.minun pelaamiseen ei pienenä puuttunut kukaan,sain pelata melkein aina rauhassa.

peliriippuvuus on aika helppo salata,eikä sitä välttämättä huomaa ennen kuin asiat tosissaan alkaa karkaamaan käsistä.itse olen ollut itsemurhan partaalla useaan otteeseen,varsinkin nuorempana,ja melkein aina kun hävisi kaikki viimeisetkin rahat tuli hirveä epä toivo ettei selviä elämästä ja ihan sama jos tekis itsarin.

tässä muutama vinkki miten huomata peliriippuvuus nuorelta lapselta/aikuiselta… kokoajan rahaa vailla,tai lainaa vailla.heti kun saa rahaa kouraan pitää lähteä (pelaamaan)ei ole maltillisuutta.kiire,stressi,hermostuneisuus,rahattomana saattaapelata esim leikki hedelmäpelejä/pokeria netissä.valehteleminen,varastelu.raiostuminen,periksiantamattomuus,jos ei tuu rahaa.

tuo varastelu on ehkä suurin vihje pelaamisesta.sitä vois vaikka testata että laittaa parin takin taskuun 4 euron edestä kolikkoja,ja pitää seurantaa onko kolikot hävinny. ois paljonkin kirjotettavaa mutta.pääsanoma on että rakkaat ihmiset suojelkaa lapsianne hitaalta,tuskalliselta ja paskalta elämältä,jonkin peliriippuvuuden takia.

suojelkaa heitä RAY:lta….


2 Responses to “RAY suojelkaa lapsianne.”

  1. Jani sanoo:

    Tervetuloa bloggaan ja tsemppiä peliongelmaan! 🙂

    Itselläkin oli ongelmia pelikoneiden kanssa 10 vuotiaasta johonkin 17-18 vuotiaaseen saakka. Sitten se oikeastaan jäi, kun aloin käyttään rahat alkoholiin… Sen jälkeen olen pelannut ehkä jotain 10-20 kertaa ja voin sanoa, että kyllä se edelleen jää ainakin vähän koukkuun, kun aloittaa, mutta ei oo silti enempää mennyt kuin jotain 100 euroa. Ehkä nyt ajattelen enemmänkin, että kun ei edes aloita, niin ei myöskään tuu koukutustunnetta.

    Onhan nykyään menty vähän eteenpäin, että on vähän tarkempaa, ettei ihan 10-vuotiaat pääse niin helposti enää pelaan, kuin aiemmin. Tietty tähänkin voisi ajatella, että pelikoneita voisi pelata vaan jollain henkilötodistuksen avulla, joka tarkistaisi aina iän. Sitten voisi myös poistaa itseltä oikeuden pelata pelejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

21 + = 24