omakohtainen kertomus peliriippuvuudesta,sekä sen

Uusi Oma Blogi -sivusto

miten eroon pelaamisesta!!!

on 15.12.2013

on hyvä ruveta puntaroimaan, mitä huonoa peliriippuvuus aiheuttaa elämässä.kannattaako hetken himo, jos siitä jää paha ja katkera maku suuhun.voitko saavuttaa unelmasi tai ns normaalin elämän pelaamalla???

moni kyllä tiedostaa, että palaaminen aiheuttaa suuria ongelmia ja että se ei pysy enää hallinnassa, mutta tuntee itsensä täysin voimattomaksi sen asian kanssa.tahto kyllä on lopettaa, mutta ei vaan pysty.samat kaavat toteutuu aina uudestaan ja uudestaan. tässä minun mielipiteitä, miten pääset alkuun. 🙂

-1. hanki ROHKEASTI apua.ole avoimin mielin,sekä asettamatta mitään odotuksia, tai ennakkoluuloja.apujärjestöjä /ryhmiä kohtaan.  apua saat mm  GA-ryhmistä. http://www.nimettomatpelurit.fi/ryhmat.html    http://www.peluuri.fi/          http://pelirajaton.fi/     sekä A-klinikoilta

-monesti pelkkä keskustelu auttaa todella paljon,vaikkei sitä välttämättä uskoiskaan alkuun.kokeile,voit yllättyä 🙂

-toisten peliriippuvaisten kokemukset auttaa varmasti näkemään, kuinka syvälle pahimmillaan pelaaminen johtaa.

-ole avoin ja rehellinen,se on suuri avain edistymisessä

-puntaroi mitä asioita pelaaminen tuhoaa tai on jo tuhonnut elämässäsi.parisuhteet,työpaikka,itsetunto,velkaantuminen,asunnottomuus,nälkä,rikokset,ynms…

-voit lopettaa pelaamisen vaikka sinulla ei ole edes rahaa. 🙂 monesti pelaaja suunnittelee asioita,että seuraavasta palkasta pelaan sen ja sen verran ja sit lopetan.kuitenkaan koskaan siinä onnistumatta.sama toteutuu aina.palkka menee melkein kokonaan.

-on hyvä saada ainakin alkuun jotain muuta pelaamisen tilalle.tähän ainakin jonkin sortin urheilu on todella tehokas vaihtoehto.urheilun jälkeen tuntuu olo mahtavalta ja ylimääräinen levottomuus karsiutuu pois. myös päiväkirja/videopäiväkirja omista mietteistä voi auttaa todellakin paljon etenemisessä.

harrastukset,unelmat,koulu,kuntouttava työtoiminta,parisuhde uskoon tuleminen:http://www.uskoontulo.net/uskoontulo.html  ynms  nuista asioista saa kans voimaa

ota asia vakavasti ja tee kaikkesi että pääset eroon. voin taata, että alkuun tulet huomaamaan suuria muutoksia elämässäsi ja se kannustaa taas lisää pelaamatta olemisessa…

2.miten sitten tunnistaa pelaamisen oireet.tästäkin puhutaan paljon.omakohtaisesti ainakin yks varma asia on SUURI LEVOTTOMUUS.tuntuu ettei pysy paikoillaan ja on jokin tarve lähteä tekee jotain.yleensä alitajunnassa on pelaaminen.

yks esimerkki.kerran olin ollut jonkin aikaa pelaamatta kun tämmöinen levottomuus iski.jonkin ajan kuluttua sit alkoi pelaaminen pyöriä mielessä,ja vastustin sitä kaikin keinoin,siinä meni monta tuntia ennen kun se helpotti.seuraavana päivänä se alkoi taas ja sit lankesin pelaamaan…sit olin taas kerran samassa pelikierteessä ja pitkään olinkin.

jottei nuin pääse käymään, tai että kun on ollut vähän aikaa pelaamatta,niin kun tulee vaikeuksia,vastaankäymisiä,rahattomuutta, ettei tarvisi turvautua pelaamiseen.  on todella hyvä olla olemassa tukiverkostoa, mm ga-ryhmän jäseniä perheen jäseniä, harrastuksia RUTIINEJA.sen olen itse huomannut että jos on oikeasti kerran todellakin riippuvainen nuihin rahapeleihin ja se on hallitsematonta,ei ole muuta ulospääsyä kuin lopettaa täysin kokonaan ja ottaa asenne ettei pelaa enää ikinä,ei edes ilmais pelejä.

-asennoidu totaali pelaamattomuuteen.muuta tietä ei ole.

-tsemppiä paljon, ole rohkea ja ota askel kohti parempaa huomista.toivon sinulle pelaamattomia hetkiä…

joskus me ihmiset ollaan todella kovia, ylpeitä ja itsekkäitä,vaikka vieressä olisi todella paljon apua tarjolla.eikä tietenkään ole kivaa myöntää itselle olevansa väärässä jonkin asian suhteen..

mulla oli todella kova paikka ekaa kertaa kun jouduin menee itteeni ja myöntää ettei tuosta pelaamisesta koidu muuta ku paskaa elämään.sen jälkeen halusin siitä eroon puolittain. puolittain halusin pitää sen adrealiniin tunteen mitä pelaaminen antoi…kuitenkin adrealiinin tunnetta sain ehkä kuukaudessa nautiseklla sen 1-4 päivän ajan ja loput kuukauden päivät olin ihan rappiolla,nälässä,masentuneena ynms SILTI KAIKEN TÄMÄN JÄLKEEN VALITSIN EDELLEEN PELAAMISEN 🙁

-minun tie on ollut tosi rankka.noin 20 vuotiaana ekaa kertaa myönsin asian, ja vasta nyt olen edistynyt olemaan pelaamatta.nyt oon 27 vuotias…

meitä on erilaisia ja joillain se voi tapahtua huomattavasti helpommin.voi riippua siitäkin kuinka kauan on pelannut ja millä mallilla asiat on…

hyvää päivänjatkoa 🙂

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 1