omakohtainen kertomus peliriippuvuudesta,sekä sen

Uusi Oma Blogi -sivusto

peliriippuvuus

on 7.10.2014

jos ihminen on peliriippuvainen, niin se ei kykene lopettamaan pelaamista ennen kuin on pelannut kaikki rahat. vaikka peliriippuvainen voittaisikin monta sataa tuhatta niin sama himo vallitsee ja kehiin astuu isommilla panoksilla pelaaminen. minäkin olen aina unelmoinut ja ajanut takaa isoa pottia joka muutaisi koko elämän ja saisin ns uuden alun.kaiken näitten asioiden takaa löytyy raha ja himo rahaan.

olen kokenut ja nähnyt vuosikausia,että peliriippuvainen ei kykene pelaamaan koskaan hallitusti.paras vaihtoehto on lopettaa kokonaan.

juuri silloin kun on mennyt todella lujaa ja on ollut suuressa voittoputkessa ja, kun sattuu pelaamaan kaikki ja tulee vauhdilla alas maan pinnalle.vasta silloin tulee miettineeksi ongelman vakavuutta ja lopettamista.

olen taistellut pelaamista vastaan vuosikausia ja myöntänyt tuon häpeällisen sairauden itselleni, vaikka tiedostan kaikki haitat siltikin monesti valitsen pelaamisen muitten asioiden sijasta.

semmoistakin olen huomannut että jos vaikka voittaisin 500 euroa, niin mieleeni ei koskaan tule esim ostaa jotain, vaan huomaan pelaavani edelleen.on myöskin vaikea olla pelaamatta, jos peli tilillä sattuu olemaan varoja. aamusta iltaan ainoa asia mielessä on pelaaminen.käyttäytyminenkin on silloin sen mukaista.tekosyitä,esteitä ynms muitten asioitten tekemiseen.

pelaaminen on peliriippuvaiselle sama asia kuin huumet narkomaanille. pelatessa peliriippuvainen uppoutuu täysin omaan maailmaan.

sitäkin oon miettiny, että yleensä jostain riippuvuudesta kärsiminen voi johtaa muihin riippuvuuksiin. tiedän esim että jokin on lopettanut pelaamisen ja on sit ruvennu alkoholistiksi. 🙂  omalla kohalla huomaan että olen helposti sortunut muihin, kuten huumaus aineisiin.riippuvaisuuksiin taipuvalla ihmisellä täytyy olla sisimmässään jokin tarve tyydyttää jotakin asiaa.voi olla jokin trauma tai ettei lapsena ole saanut riittävästi rakkautta vanhemmiltaan. voi olla koulu kiusattu ynms.näitäkin asioita pohtimalla ja rukoilemalla olen saanut hiukan lievitystä ja jaksamista elämässä, vaikka en ole täysin irti pelaamisesta vielä päässytkään.

tämmöistä tänään.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

23 + = 30