omakohtainen kertomus peliriippuvuudesta,sekä sen

Uusi Oma Blogi -sivusto

mietteitä peliriippuvuudesta!!!

on 15.10.2014

usein monien vuosien pelikierteen jälkeen ihminen on menettänyt kaiken.talous on rempallaan, luottotiedot menneet ,  parisuhteita on kaatunut ja suhteet perheen jäseniin on kärsineet.ajatus pelaamisen lopettamisesta voi tuntua todella haastavalta ja vaikealta, koska on jo hävinnyt käytännössä kaiken. sitä pelaa edelleen siinä toivossa että tulisi iso potti joka korjaisi kaiken.itseä tutkiskelemalla voi huomata aikaisemmista kokemuksista sen että monet kerrat kuin on sattunut jotain voittamaan niin loppupeleissä ne voitot menee kuitenkin takaisin pelaamiseen. jos sattuisi voittamaan loton jättipotin esim 3 miljoonaa ja sit pelais kaiken, voin kuvitella kuinka suuren häpeän tunteen se saisikaan aikaan.

ajatus siitä, että lopettaisi pelaamisen ja ajatus ettei koskaan enää SAA pelata voi tuntua tosi vaikealta.luopuminen ja hävityt rahat on varmaan se vaikein juttu lopettamisessa.parempi yhdessä, kuin yksin. eli kannattaa hakea tukea/apua omaan päätökseen vaikka nimettömistä pelureista. yllättää joka kerta vaikka ois mitkä ennakko luulot. muitakin paikkoja on esim a-klinikka ja pelirajat”on

ois kiva jos suomessa ois katkaisulaitoksia samassa määrin mitä esim alkoholisteilla ja narkomaaneilla. uskon että kun ihminen hakeutuisi katkolle laitokseen, siellä saisi terapiaa ammattilaisilta sekä ryhmäterapiaa niin ois kova juttu.ja tietenkin täyden ylläpidon ruoat ynms. ihan yhtä vakava riippuvuus tämä peliriippuvuus on mitä muutkin riippuvuudet. ja mistä rahat tämmöisiin katkaisuhoitolaitoksiin???? hhmmm mietitäänpäs hetki oisko kenties RAY ja VEIKKAUS  jotka vois avustaa hiukan enempi. ainakin minusta nuo kyseiset puljut sais auttaa peliriippuvaisia huomattavasti enemmän mitä nykyään auttavat, koska peliriippuvaiset ovat aika suuria rahoittajia heitä kohtaan. suomessakin yli 100 000 peliriippuvaista, ei mikään pieni määrä kuiteskaan. ois kiva kuulla kommenttia mitä mieltä olet jos ois tämmöisiä katkaisulaitoksia peliriippuvaisille,  esim  yksi joka kaupungissa suomessa?????

katkaisuhoidossa ois tavallaan koko paketti pelaamisen lopettamiseen. lisäksi siellä hoitolassa kävisi vierailemassa ihmisiä jotka ovat olleet kuivilla jo vuosia, mikä kannustaisi entistä enemmän. 🙂

monesti kun oon rahaton ja herään ylös päivään, tuntuu ettei vois vähempää kiinnostaa ees nousta ylös sängystä.tuntuu että elämä on vaan oleskelua ja ettei saa aikaan mitään hyödyllistä. rahapäivänä sitä taas pomppaa ylös sängystä pirteänä kuin peipponen ja on valmis taas kerran riskeeraamaan omaa hyvinvointia pelaamalla. pelaamisesta on tullut tietynlainen tapa ja oon huomannut sen, että kun oon lopettanu pelaamisen niin aina, kun tulee tili päivä niin on jokin tarve mennä humputtamaan rahaa jopa, turhiin asioihin. on paljon opettelemista rahan arvon kanssa ja miten rahaa käytetään oikein.

on se jännä miten pelurilla tuo raha hallitsee mieltä niin vahvasti,jos ei oo rahaa niin ei oo mitään.jos taas on rahaa niin asiat tuntuu olevan hyvin. tästä paskasta pääsee eroon kun lopettaa pelaamisen, saa ainakin mielen rauhan ja voi keskittyä muihin asioihin.

aina sanotaan ettei raha tuo onnea ja se on aivan totta. peliriippuvaiselle taas raha on kaikki kaikessa. rahasta tulee tärkeämpää kuin, perhe, parisuhde, elämä, hyvinvointi ynms.

pelaaminen itsessään aiheuttaa mielihyvää ja raha on vain numeroita, rahan arvo käytännössä katoaa.kun on pelien orja niin kiksejä saa vain kun pelaa RISKILLÄ

pelaamisen takia aiheutunut rahattomuus vituttaa, kun ei voi tehdä mitään.joutuu olee kämpillä vielä viikon rahattomana.ois niin kiva ruveta salilla käymään mut ku ei oo rahaa ees ostaa kunnolla ruokaa niin joutuu tätäkin asiaa outtelee.toi sali homma on mulla ollu aina unelmana, mut pelaaminen on estänyt toteuttamasta sitä. toisaalta kärsimys kasvattaa ja siitä voi ottaa opiksi.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

22 − = 20